• 14.000 de voturi prin corespondență s-au pierdut pe drum la alegerile parlamentare 2020.
  • Votanții din diaspora se plâng că secțiile de votare s-au mutat de la alegerile prezidențiale până acum.
  • Aproape 90.000 de români au votat în străinătate în prima zi de vot, 12% din total.

Diaspora de care a avut grijă Iohannis când candida pentru al doilea mandat se plânge acum că votează greu. 14.000 de voturi prin corespondență au dispărut pe drum, unele secții s-au mutat, iar regulile s-au schimbat pe parcurs.

„Unii dintre români nici nu și-au dat seama că votul lor a fost rătăcit și este greu de știut dacă vor mai apuca să meargă la secție, mai ales că au cerut votul prin poștă tocmai ca să evite un drum lung. Au fost multe încurcături, de la adrese schimbate la liste care nu au fost actualizate. Ciprian, care stă la Milano, a povestit pe Facebook că deși Autoritatea Electorală i-a trimis e-mail de confirmare în iulie, când s-a înscris în registrul electoral, ieri nu era pe lista votanților. Iar Ion Pîrsa, din Leicester, Marea Britanie, ne-a scris supărat. Secția unde a votat anul trecut la alegerile prezidențiale s-a mutat foarte departe”, a transmis Felix Damian, corespondentul Aleph News la Madrid.

„În prima zi, aproape 90.000 din cei 740.000 cu drept de vot și-au ales parlamentarul. Aici, în Spania, unde sunt 140 de secții, cele mai multe din afara țării, au votat 9.136 de români. Cei mai mulți votanți au fost în Italia, 12.699”, a adăugat corespondentul Aleph News.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI