• În București sunt 42 de parlamentari: 13 senatori şi 29 de deputaţi
  • Fiecare dintre ei ar trebui să dețină un birou în care să angajeze consilieri și secretari
  • Statul le decontează câte 22.000 de lei, sau circa 4.500 de euro, bani care acopere cheltuielile necesare cabinetului

Tot le dai votul tău o dată la 4 ani, poate ai vrea să și poți să dai de ei. Vei avea însă o surpriză neplăcută, dacă vrei să iei legătura cu senatorul sau deputatul care te reprezintă. Adresele la care sunt înregistrate cabinetele parlamentare pot duce la sedii care par abandonate, sau la uși la care nu răspunde nimeni

În București sunt 42 de parlamentari: 13 senatori şi 29 de deputaţi. Fiecare dintre ei ar trebui să dețină un birou în care să angajeze consilieri și secretari, iar dacă nu dețin un spațiu primesc bani pentru a închiria unul. În medie, statul român le decontează câte 22.000 de lei, sau circa 4.500 de euro, bani care acoperă aceste cheltuieli.

Corespondenții Aleph News au mers să vadă cât de uşor poţi lua legătura cu un parlamentar. Ei au ales o zi cu program în circumscripțiile electorale. E mai uşor să găseşti acul în carul cu fân, decât adresele senatorilor pe pagina oficială. Mai ai totuşi o şansă cu deputaţii. Cel puţin la nivel teoretic, pentru că, în realitate, adresele de pe site-ul Camerei Deputaților sunt fie greşite, fie duc la uși la care nu răspunde nimeni.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Deputatul PNL Cristina Trăilă are biroul într-o vilă de pe strada Sfântul Elefterie. E destul de greu de găsit, pentru că pe clădire nu a fost pusă vreo plăcuță cu numele deputatului sau al partidului pe care îl reprezintă. Dacă reuşeşti totuși să ajungi la cabinetul parlamentar, te vei lovi de o uşă închisă şi de un interfon stricat.

Tot în Sectorul 5, pe Calea Ferentari, ar trebui să îl găseşti pe deputatul PMP Gabriel Rădulescu. De-a lungul carierei de parlamentar, acesta a schimbat numeroase partide. Probabi că datele de contact nu au mai ţinut pasul cu el, pentru că aici au găsit afișat programul deputatului PNL Ovidiu Raeţchi.

L-au cautat şi pe deputatul PSD Florin Manolache, însă au aflat că are zile în care nu prea trece pe la birou. Corespondenții Aleph News au mierit în una din aceste zile am nimerit.

Nici deputatul USR Claudiu Năsui nu are program cu publicul pe strada Şipotul Fântânilor. După o zi întreagă de plimbat prin București, am reușit să dăm de fix zero parlamentari.