• Lorena Vlașin studiază la Florența și a povestit motivele pentru care nu a ales să facă studiile superioare în România
  • Lorena: Schimbarea societății și inclusiv a educației nu se face peste noapte și fiecare cetățean este la fel de răspunzător ca un funcționar public, politician, parlamentar, de la care avem atâtea așteptări
  • Primele rezultate parțiale la alegerile parlamentare 2020 vor fi anunțate de BEC, duminică după ora 21.00
  • Singurul sondajul exit-poll, realizat de CURS-AVANGARDE la ieşirea de la urne, va fi publicat www.alephnews.ro

Încrederea în sistemul românesc de învățământ scade de la an la an, iar tinerii care vor să-și asigure viitorul se îndreaptă către universități din afară. Lorena Vlașin studiază la Florența și a povestit, la Aleph News, motivele pentru care nu a ales să facă studiile superioare în România.

Ea spune că a fost voteze în această dimineață, la una dintre secțiile de votare deschise în Italia.

Am fost și am votat în această dimineață. Inițial, m-am pregătit pentru a urma o facultate în România, până într-o zi când mi-am dat seama, după 11 ani de școală și liceu, nu ar mai funcționa pentru mine să urmez încă șase ani în organismul actual, care este educația”, a spus tânăra, la Aleph News.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Între motive se află, bineînțeles, și experiența mea personală. Schimbarea societății și inclusiv a educației nu se face peste noapte și fiecare cetățean este la fel de răspunzător ca un funcționar public, politician, parlamentar, de la care avem atâtea așteptări”, a adăugat ea.

Duminică, au loc alegeri parlamentare. În diaspora sunt 750.000 români cu drept de vot.

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!