• Theodor Paleologu: „Clasa politică este foarte neconvingătoare, este decredibilizată
  • Theodor Paleologu: „Parlamentul este o oglindă a societății
  • Theodor Paleologu: „Cu UDMR-ul nu se poate reforma nimic

Alegerile parlamentare s-au încheiat, numărătoarea aproape la fel.
Ce e mai greu abia acum urmează. Acum încep negocierile și abia acum se fac jocurile.

Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, explică motivele prezenței scăzute la vot, cine sunt principalii jucători, cine are cel mai mult de câștigat și care sunt pierzătorii acestor consultări.

Clasa politică este foarte neconvingătoare, este decredibilizată, și pe bună dreptate, dar trebuie să înțelegem, că în democrație, clasa politică e reprezentativă. Că ne place sau nu ne place, Parlamentul este o oglindă a societății. Inclusiv cei care nu au participat la vot își trimit în felul acesta imaginea în oglindă”, a spus Theodor Paleologu.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Ce avem în momentul de față este o țară foarte greu de guvernat. Singura variantă, aritmetic plauzibilă, este PNL-USR-UDMR, dar se vor certa ca chiorii, PNL și UDMR de-o parte și USR de cealaltă parte. Vor fi scandaluri permanente, este absolut previzibil. Iar cu UDMR-ul nu se poate reforma nimic.

Toate chestiunile importante vor fi blocate de UDMR. Vă dau un singur exemplu, legea electorală. Această lege electorală mizerabilă va fi continuată, la fel și chestiuni care țin de Constituție, de alte domenii importante, unde ar fi necesare schimbări.”, a explicat Theodor Paleologu.