• Judeţul Timiş are 10 deputaţi şi 4 senatori
  • Himena vrea ca Parlamentul să revizuiască Legea Salarizării Unitare
  • În spital, salariul unui kinetoterapeut este cuprins între 4.000 şi 7.000 de lei
  • Salariul unui kinetoterapeut angajat într-un centru de asistenţă este de 3.500 – 4.500 de lei

Nu a mai rămas mult din mandatul actualilor parlamentari. E timpul să tragi linie. Și-au respectat promisiunile? Au făcut ceea ce aşteptai de la ei? Himena, kinetoterapeut în Timişoara, spune că nu. Lucrează la Direcţia de Asistenţă Socială din 2015. De atunci, tot speră că va fi plătită la fel ca cei care fac aceeaşi muncă, dar în spital.

Himena Zippenfening, kinetoterapeut: „S-au făcut nişte inechităţi în ceea ce priveşte personalul medical care lucrează în spitale şi cel care lucrează în instituţii cum ar fi Direcţia de Asistenţă Socială sau cea de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului, unde salariile au fost diferite.”

Himena lucrează numai cu pacienţi care necesită o atenţie deosebită. Bolnavi de Alzheimer, Parkinson, pacienţi care au suferit un AVC sau care au dizabilităţi fizice şi psihice. Himena a sperat că parlamentarul ei va ţine cont de asta şi o va plăti pe măsură.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Himena Zippenfening, kinetoterapeut: „Cei din spital au primit mărirea, până în 2022, cum a fost făcut proiectul, iar celelalte instituţii au primit eşalonat această mărire, ţinând cont că toţi facem aceeaşi muncă, indiferent că ei sunt în cadrul spitalelor şi noi, în cadrul centrelor. Trebuia făcută egal pentru că toţi am făcut terminat aceeaşi şcoală şi lucrăm în aceleaşi condiţii.”

Acum, Himena speră ca măcar viitorul parlamentar să rezolve inechităţile din sistem. Timișul are, acum 10 deputați și 4 senatori. Cel mai harnic a fost Nicu Fălcoi, care a semnat 122 de proiecte. La polul opus, Dorel Covaci a avut fix zero inițiative legislative. La alegerile din decembrie s-au înscris 197 de candidați