• Bolnavii diagnosticaţi cu Covid-19 în ultimele 48 de ore au şanse mici să voteze
  • Procedura este una greoaie, iar autorităţile nu au părut pregătite
  • „Este o încălcare a dreptului de a îţi exercita votul”

Dacă ai avut ghinionul să fii infectat cu noul coronavirus și să primești rezultatul în ultimele 48 de ore, cel mai probabil nu ai cum să votezi.

Este o procedură greoaie, care implică depunerea la Biroul Electoral a unei cereri de votare și a deciziei de carantinare de la DSP.

„Din păcate, nu am reuşit să votez, este pentru prima dată când nu am putut să îmi exercit dreptul de vot. Având în vedere că am primit decizia de la DSP prea târziu pentru a putea trimite cererea şi rezultatul testului Covid pentru a putea fi inclusă în acea listă a personanelor, pentru a vota prin urna mobilă. Decizia am primit-o ieri şi nu mai aveam timp fizic pentru a putea trimite cererile.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Este o încălcare a dreptului de a îţi exercita votul. Nu era o surpriză pentru DSP sau BEC, aveau toate motivele pentru care să suplimenteze numărul de persoane care se ocupă de aceste cereri. Cu siguranţă în aceeaşi situaţie se mai află multe persoane, se încalcă dreptul la vot şi nu a fost luată în serios această situaţie, motiv pentru care s-a creat această situaţie. Personal, este foarte greu de înţeles de ce nu mi s-a aprobat acea decizie”, a spus o pacientă diagnosticată cu Covid-19.