- Călin Georgescu a declarat că valul de ură împotriva sa este nejustificat și manipulat.
- A afirmat că PSD și PNL au fost înlăturate de către poporul român prin vot.
- Georgescu a respins acuzațiile de legături cu Rusia sau extremismul.
- Cristela Georgescu a vorbit despre dificultățile familiei lor și despre sprijinul comunității.
Într-o intervenție pe canalul personal de YouTube, Călin Georgescu, câștigătorul primului tur al alegerilor prezidențiale, și soția sa, au abordat valul de ură care s-a amplificat în ultimele zile împotriva sa, declarând că aceste atacuri sunt „nejustificate” și „manipulate”.
Respingerea acuzațiilor
„Modul în care s-au tratat aceste lucruri, repet, un timp de 48 de ore, ne ridică nu doar semne mari de întrebare, ci faptul că se dorește, cum spuneam, dezbinarea noastră. Sunt pro-european, suntem în Europa de la începerea lumii. Suntem aici cu vecinii noștri, cu țara noastră”, a declarat Georgescu.
În discursul său, Călin și Cristela Georgescu au respins vehement acuzațiile care îl leagă de Rusia sau extremism, subliniind că nu are nicio legătură cu aceste ideologii. A declarat că că nu dorește ieșirea din NATO sau Uniunea Europeană, ci mai degrabă o abordare care să respecte interesele naționale ale României.
„Am lucrat în toate sistemele internaționale importante și nu putem să ne dezzicem de ele, dar putem însă să ne impunem punctul de vedere, să avem atitudinea noastră. Nu putem să stăm în genunchi în fața nimănui decât în fața lui Dumnezeu.”
„Te rog, spune încă o dată, chiar dacă ai spus, dorești ieșirea din NATO?”, întreabă Cristela pe Călin Georgescu. Acesta a declarat: „nu doresc ieșirea din NATO, nu doresc ieșirea din Uniunea Europeană. Doresc însă să avem atitudine, să nu stăm în genunchi acolo, să nu primim orice, să facem totul cum am spus și astăzi în declarația de presă în avantajul și interesul nostru național”
Pledoaria familiei Georgescu
Cristela Georgescu, soția sa, a adus în discuție dificultățile cu care se confruntă familia lor în contextul actual. Ea a declarat că „avem nevoie de unitate pentru a depăși provocările cu care ne confruntăm”, a spus ea.
„Este în regulă, ne puteți numi oricum. Pe noi ne interesează cum apărem în fața lui Dumnezeu și a celor care s-au înhămat la lucrarea și chemarea la care El ne-a adus pe toți”
„Dar dacă se dorește să fim liberi, așa cum ne-a născut Dumnezeu, așa cum a făcut Kennedy la vremea respectivă, așa cum a făcut-o Maniu în țara noastră, cum a făcut-o Iorga și toți ceilalți, atunci lucrul, într-adevăr, poate merge spre bine”, a spus Călin Gerogescu.
Călin Georgescu cere criticilor să „nu atace familia”
„Și vreau să le spun tuturor la final celor care, dincolo de mine, pot să înțeleg că m-au atacat. Cei din media sau analiști politici sau… Dar pentru ce trebuie să-mi atacați familia?
Soția mea? Copiii mei? Toți trei?
Pentru ce este nevoie de asta? Cu ce vă ajută? Voi nu aveți familie acasă?”, a spus Călin Georgescu în finalul discursului. Acesta a reamintit importanța umanității în discuțiile publice și a cerut ca familiile să nu fie folosite ca ținte în atacurile politice.