Acum știi pe ce lume trăiești. Florin Jipa: „România este țara cea mai apropiată de frontul din Ucraina și cea mai vulnerabilă”

România este țara cea mai apropiată de frontul din Ucraina, război ce durează de aproape 1.000 de zile, fără să facă mari schimbări în domeniul apărării și de cel puțin cinci ori, drone rusești au explodat pe raza comunelor din județul Tulcea. În ultimele estimări făcute publice de Ministerul Apărării se arată o probabilitate mare a unui conflict regional.

Dacă luăm în considerare faptul că anul următor vom avea o nouă strategie de apărare a României și va fi prima dată când va fi trecut acolo riscul declanșării unui război în România, cred că acest lucru ar trebui să îngrijoreze pe toată lumea, în primul rând, pe politicieni.

Este pentru prima dată când un general român în activitate, Gheorghiță Vlad, șeful Statului Major al Apărării, ofițerul cu cea mai mare funcție din Ministerul Apărării Naționale, a avertizat public că, potrivit estimărilor de la MApN, conflictul va escalada, ceea ce merge în aceeași linie cu ce au spus toți liderii europeni, și anume că Rusia nu se va opri la Ucraina și va încerca să provoace crize de securitate atât în nord-estul continentului, dar și în sud-estul continentului, unde România este cea mai vulnerabilă.

Exit mobile version