• Ai stat la coadă suficient timp în baruri și cafenele pentru o băutură care de multe ori s-a dovedit nu chiar așa cum te-ai fi așteptat.
  • Mai mult, dacă lucrezi de acasă, știi bine ce înseamnă să mergi după o cafea bună.
  • În ultima perioadă, foarte mulți iubitori ai cafelei au început să opteze pentru varianta fără cofeină a acestei băuturi, din tot soiul de raționamente.

S-a scris mult despre cafea și despre beneficiile consumului ei. S-a scris și mai mult despre locurile cele mai recomandate în care trebuie musai să bei acest elixir gustos. S-a scris și despre tipurile de cafele pe care să le cumperi, dar și despre cel mai bun mod de preparare al lor acasă.

Dacă ești iubitor de cafea și ai vrea să bei ceva fin, de specialitate, ori de câte ori dorești, uite 3 motive pentru care ai nevoie de un espressor de cafea chiar la tine acasă:

Nu mai pierzi timpul la coadă

Ai stat la coadă suficient timp în baruri și cafenele pentru o băutură care de multe ori s-a dovedit nu chiar așa cum te-ai fi așteptat. Nu-i așa?

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Pentru că, deși pare foarte simplu de făcut, cafeaua și celelalte băuturi din această categorie, precum cappuccino-ul sau flat white-ul, necesită mai mult efort decât în mod obișnuit. Sau măcar câteva boabe de cafea mai bună și un aparat care să poată să producă ceea ce-i ceri.

Imaginează-ți, însă, cum ar fi să pleci de acasă cu cea mai bună cafea în mână. Atunci când, dimineața devreme, oamenii pierd minute bune la coada pentru cafea, tu să treci zâmbind pe lângă ei și bucurându-te de cea mai bună licoare pe care ți-o dorești. Și, pentru că nu mai trebuie să cumperi zi de zi pahare de unică folosință, până și planeta este mai fericită pentru alegerile tale.

Să ai un espressor de cafea la tine acasă e ca și cum ai fi toată ziua la cafenea

Dacă ești un fan îndârjit al muncii de acasă, probabil că nici cafeaua nu lipsește de pe masa ta de lucru. Până la urmă, această licoare este iubită deopotrivă de scriitori și de oameni de afaceri, de programatori și de oameni de comunicare, de profesori, actori și mai ales de studenți.

Poate că ai auzit că această băutură este, de cele mai multe ori, asociată cu productivitatea. Poate că doar îți place gustul ei și simți mai multă inspirație atunci când o consumi. Cu un espressor de cafea la tine acasă, vei putea avea cafea oricând și oricum. Și, pentru că ți-ai aranjat spațiul de lucru atât de bine încât pare că ești într-o vacanță tot timpul, o cafea nu trebuie să-ți lipsească.

Mai mult, dacă lucrezi de acasă, știi bine ce înseamnă să mergi după o cafea bună. Trebuie să te îmbraci, să pui pauză muncii pe care o faci, să aștepți la cozi lungi. Este, practic, o rupere de ritm. Unde mai pui că este posibil ca spațiul tău preferat să fie în renovare și să nu ai de unde să-ți cumperi cafeaua? Mai ales dacă locuiești într-o zonă nu atât de populară.

Cafeaua fără cofeină – știi sigur ce bei

În ultima perioadă, foarte mulți iubitori ai cafelei au început să opteze pentru varianta fără cofeină a acestei băuturi, din tot soiul de raționamente. Deși gustul celor două tipuri de cafea nu diferă considerabil, un espressor de cafea la tine acasă te asigură că bei ceea ce îți dorești.

Pentru că, dacă bei cafea fără cofeină, cel mai probabil ai trecut printr-una dintre situațiile următoare: localul sau cafeneaua în care te aflai nu serveau acest tip de băutură sau, din contră, ți s-a oferit cafea normală în locul celei pe care ai cerut-o, deși ai menționat de la bun început produsul pe care ți-l dorești.

Cel mai probabil, astfel de situații vor exista în continuare, însă cu un aparat de cafea la tine acasă, vei ști cu siguranță ce anume bei și vei avea mai mult control asupra modului în care îți prepari băutura preferată.

Dacă te-ai convins că vrei să încerci cele mai bune cafele în intimitatea casei tale, nu rămâne decât să faci un mic research privind tipul de aparat pe care ți-l dorești. Poți alege dintre modele cu râșniță sau pe bază de capsule. Tu decizi ce ți se potrivește.

Citește și: