• Peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă
  • 49% dintre acestea oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut

Chiar dacă a fost un an greu pentru HoReCa, finalul anului îi găsește pe hotelieri cu majoritatea unităților de cazare deschise. Și cu pachete speciale de sărbători. Așa, hotelierii vor mai recupera din pierderile uriașe cu care s-au confruntat în ultimele luni.

Peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

Aproape 40% din hoteluri sunt rezervate de Revelion. Românii vor vacanțe de sărbători pentru minim 3 nopți, iar hotelierii oferă condiții de rezervare flexibile, fără avans sau cu anulare gratuită. Iar 10% dintre hotelieri au unitatea de cazare parțial ocupată pentru Revelion, deoarece funcționează cu o capacitate redusă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Peste 30% dintre unitățile de cazare respondente oferă activități specifice sărbătorilor de iarnă, precum plimbări cu sania trasă de cai, vin fiert servit la căldura șemineului și program de colinde.

Peste 35% dintre pachete oferă pensiune completă sau demipensiune cu preparate specifice sărbătorilor de iarnă, inclusiv cine festive de Crăciun.
Doar 4% dintre hotelieri confirmă că oferă servicii wellness.

Dintre rezervările efectuate, 59% valorează între 400 și 650 lei pentru două persoane. 33% au o valoare între 651-1400 lei, iar 9% dintre hotelieri confirmă că pachetele cumpărate au o valoare de peste 1.400 lei.