• Studiu Jobteaser: Gen. Z nu are un traseu profesional clar în minte.
  • Studiu Jobteaser: Tinerii din Gen. Z nu pot spune exact ce sarcini ar prefera sau nu.
  • Studiu Jobteaser: 60% din zoomeri vor să se apuce de business.

În era inteligenței artificiale doar business-ul le surâde. Independenţi, pragmatici, la curent cu noile tehnologii, tinerii din generaţia Z sunt decişi să îşi trăiască viaţa şi să îşi construiască parcursul educaţional şi profesional conform propriului set de valori. Puțini se visează angajați. Mulți se visează oameni de afaceri, antreprenori.

Un sondaj pe 20 mii de tineri care au participat la IUF- The International University Fair, arată că peste 60% dintre tineri vor să studieze business.

,,Nicio altă generație nu este atât de explicit orientată spre echilibrul între viața profesională și viața personală așa cum este generația Z.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Această generație pune foarte mul preț pe interpendența de care am vorbit deja, despre a pune accentul pe antreprenoriat. chiar pe valori umaniste. Ea vrea să facă față schimbărilor digitale natural, pentru că este o generație nativă digital, prin definiție”, declară ANDREEA PAUL, președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

Pe de altă parte, tinerii Gen Z nu au un traseu profesional clar în minte dar au doză mare de încredere în sine, ne arată un studiu efectuat de platforma de recrutare franceză Jobteaser.
LAVINIA TURCANU, Expert HR, declară:

,,Dar ei, cu adevărat, nu-și cunosc punctele forte sau punctele slabe sau nu au idee despre atribuțiile, sarcinile jobului, au foarte multă încredere în ei, sunt sigur că se pot descurca, chiar, ce spuneam că nu este foarte rău, dar ajung la locul de muncă și își dau seama că ori trebuie să depună efort prea mare, ori că nu se descurcă că nu au acele abilități”.