• Turiștii au ocupat, în medie, 70% din locurile de cazare de la munte
  • Turiștii au dansat doar pe terasă sau pe pârtie, pentru că accesul în restaurante este interzis
  • Din 15 în 15 minute DJ-ul le amintea tuturor să păstreze distanța și să poarte masca

A fost lume multă la munte în zilele libere de 1 decembrie. Dar asta nu se simte și în conturile hotelierilor. Turiștii au ocupat, în medie, 70% din locurile de cazare.

Alex a ajuns la Yager Chalet din Poiana Brașov și a găsit o petrecere aproape ca-n vremurile bune. A uitat de grijile de acasă. Nu însă și de mască.

Alexandru Dumitrace, turist: „Mi-a fost dor și de muzică și de iarnă și aștept cu nerăbdare să înceapă schiul. O să trecem bine totul prin purtarea măștii si distantare. Mi se pare cel mai important să putem să fim liberi, să putem fi ca înainte.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Turiștii au dansat doar pe terasă sau pe pârtie, pentru că accesul în restaurante este interzis. Cei care și-au rezervat masă trebuiau să fie din același grup și cel mult șase la număr. Din 15 în 15 minute DJ-ul le amintea tuturor să păstreze distanța și să poarte masca.

Dan Colț, manager Yager Chalet: „Vin fiert, ceai cald, mâncare tot ce trebuie ca să te încălzești având în vedere ca sunt -10 grade. Consumă o băutură caldă vor să și mănânce, la -10 grade afară nu prea poți să mănânci. Partea de alimentație a scăzut cu 80% cel puțin.”

Autoritățile din Poiană fac eforturi să mai salveze din pierderi. În premieră, au pus în funcțiune gondola, deschisă până acum doar la începutul sezonului de schi. Iar administratorii pârtiilor au pornit mașinăriile de zăpadă artificială. Tudor și Filip și-au compromis o pereche de schiuri și placa pe pârtiile încă nedeschise pentru sporturile de iarnă.

Tudor Stoica, schior: „Sus e zapada foarte buna. (…) Am vazut că e zapadă și am zis să încerc.”

Dacă mergi în zonă, nu uita: poartă mască! Ești scutit de ea doar în timp ce faci drumeție prin pădure și ești departe de alți turiști.