• Accelerarea vaccinării ar putea salva economia românească.
  • România pierde zilnic circa 200 de milioane de euro.
  • Cifra de afaceri a companiilor din România a scăzut cu 20% față de 2019.

Închiderea temporară a business-urilor, amânarea sau anularea investițiilor generează pierderi colosale pentru economie. PIB-ul a scăzut cu 5% anul trecut, iar cifra de afaceri a companiilor este mai mică cu 20%.

Vânzările companiilor din România au scăzut la 800 de milioane de euro pe zi, de la un miliard de euro. Iar datele economiei vor arăta mult mai rău dacă pierderile continuă în ritmul ăsta.

Dar există o soluție: accelerăm vaccinarea ca să repornim economia! România trebuie să ajungă la 100.000 de persoane vaccinate pe zi, față de ritmul actual de 30 – 40 de mii de vaccinați pe zi.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: „Tot business-ul din România a pierdut în criza Coronavirus cam 200 de milioane de euro pe zi. Cifra de afaceri a companiilor din România era înainte de criză, deci în 2019, de un miliard de euro și noi am estimat că business-ul a scăzut cam cu 20%.”

Iată care ar fi soluția statului pentru a resuscita economia.

Cristian Hostiuc, director editorial Ziarul Financiar: „Dacă statul, Guvernul ar investi 2 milioane de euro pe zi în vaccinare, deci asta înseamnă undeva la 700 de milioane de euro pe an, România ar câștiga, în două zile și-ar recupera toți banii. Calculul pentru cele două milioane investite în vaccinare pe zi înseamnă pur și simplu, luăm o sută de mii de persoane pe zi vaccinate ori zece euro vaccinul. Asta înseamnă un milion de euro. Iar restul până la două milioane înseamnă tot ce înseamnă plata pentru asistente, pentru cele care fac vaccinul și tot ce înseamnă logistică.”