• Vești importante în lumea tehnologiei creative digitale.
  • Adobe a anunțat astăzi că va achiziționa Figma pentru 20 de miliarde de dolari, eliminând unul dintre cei mai mari rivali ai săi în domeniul designului digital.
  • Atât WSJ, cât și Bloomberg au relatat în această dimineață că Adobe a fost aproape de a anunța acordul de achiziție a Figma. În cele din urmă, Adobe a confirmat vestea.

Adobe, compania cunoscută pentru soft-uri precum Photoshop și Acrobat, a anunțat că va face cea mai importantă achiziție din istoria sa. 20 de miliarde dolari pentru Figma, companie de design software, potrivit WSJ și Bloomberg.

Adobe are o capitalizare de piață de 174 miliarde dolari și venituri de 4,43 miliarde dolari trimestrul trecut și profit de 1,14 miliarde dolari.

Figma a fost fondată în 2012 și activează în domeniul design software bazat pe cloud. Adobe va insera o serie de caracteristici din programelor sale – ilustrație, fotografie, tehnologie video – în platforma Figma.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Figma creează tool-uri colaborative care să ajute la dezvoltarea de aplicații web. Figma era evaluată la 10 miliarde dolari în 2021.

Cea mai mare achiziție din istoria Adobe a fost în 2018, când a plătit 4,75 miliarde dolari pentru compania Marketo Inc. În ultimii doi ani Adobe a făcut două achiziții de peste un miliard de dolari fiecare.