• La Gala ZF 25 au participat peste 800 de membri ai comunităţii de business, alături de ei fiind prezenţi premierul Marcel Ciolacu (PSD) şi preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă (PNL).
  • Adrian Sârbu a propus ca un nou membru permanent al coaliţiei de guvernare să fie comunitatea de business.
  • Obligaţia comunităţii de business pentru a atinge dublarea PIB-ului României în următorii 10 ani este folosirea tuturor oportunităţilor din educaţie, tehnologie, agricultură, mediu şi energie, spune Adrian Sârbu.

Ziarul Financiar are un tagline: „Totul pentru business, totul este business”. Schimbăm tagline-ul. Rămâne „Totul este business. Business-ul e puterea”.

Avem o premieră. Pentru prima dată în 25 de ani, liderii primelor două partide din România şi prim-miniştrii coaliţiei ne-au făcut onoarea să vină.

Vă mulţumesc, vă mulţumesc foarte mult. Vă mulţumesc în numele tuturor celor care sunt aici şi care sunt comunitatea de afaceri. Şi care comunitate de business doreşte să ia putere în ţara asta, să genereze de două ori mai mult PIB, da, să genereze, să folosească toate oportunităţile pe care le avem.

Recomandări

PSD ȘI PNL PREGĂTESC REMANIEREA
CONTROVERSE PRIVIND EVALUAREA NAȚIONALĂ
PUTIN ARE FORȚE NUCLEARE GATA DE LUPTĂ
DE DOMENIUL SF, DAR CU TESLA
CUM SE SCHIMBĂ ECONOMIA ROMÂNIEI
BIDEN LUPTĂ CONTRA MAȘINILOR DIN CHINA

De ce nu facem şi noi cipuri în România? Avem softişti, avem IT-işti.

De ce nu facem cea mai performantă agricultură?

Asta înseamnă putere.

Un coleg de aici din sală, m-a întrebat săptămâna trecută: „iar ne cerţi că nu luăm puterea politică?”. Am spus: „n-ai nevoie de puterea politică, ai nevoie să-ţi maximizezi puterea ta. Şi puterea ta este puterea business-ului”.

Noi astăzi avem oportunităţi. Educaţia e un business la nivel global de 10 trilioane. 10 trilioane. Poate că luăm şi noi o bucăţică din business-ul ăsta. Şi în primul rând luăm o bucăţică pentru copiii noştri, de care nu ne-am ocupat. I-am lăsat singuri să crească, în grija unui sistem care sa degradat.

Oportunitate şi obligaţie majoră: Educaţia.

Oportunitate şi obligaţie şi responsabilitate majoră: securitatea României.

„Comunitatea de business este cel mai loial partener într-o coaliţie de putere”

Şi dacă tot suntem în epoca coaliţiilor, internaţionale sau locale, l-am auzit pe dl. Ciolacu azi spunând că şi-ar dori să continue coaliţia.

Eu aş vrea să vă propun un membru permanent al coaliţiei, comunitatea de afaceri. Nu-i un partid, este fundamentul oricărei societăţi democratice. Ştim asta, ştiţi asta. Este cel mai loial, este cel mai loial partener într-o coaliţie de putere, cel mai constant şi este cel care se îngrijeşte întotdeauna şi nu cere.

Şi cred că toţi credem şi sper că toţi să nu concentrăm ca business-ul să fie putere. Şi când spun puterea, evident, cu clasa politică. Nu cred că există cineva care nu-şi doreşte un parteneriat win-win, eu totuşi cred în asta.

Deci, următorii 25 de ani sunt următorii ani în care România poate şi eu cred că va veni Elveţia.

Şi ca să se întâmple asta trebuie să trăim într-o coaliţie de trei participanţi şi capitalul românesc să fie omniprezent în educaţie, în tehnologie, în agricultură, în mediu, evident în energie.

De noi depind 5 milioane de oameni care muncesc şi alţi cinci, familii lor, şi alţi cinci, pensionari. Iacă-tă măcar vreo 15 milioane depind şi de noi. Sunt pregătiţi să câştig în următorii 25 de ani. Să câştige ca persoană şi să câştige alături de voi, ca şi comunitate de afaceri.

Nu uitati! Afacerile sunt putere.