• În prezent livada are aproximativ 7.500 de migdali
  • O parte din terenul pe care se află livada nu poate fi folosit pentru plantarea copacilor din cauza solului pietros
  • Investiţia familiei Păun se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar acesta este primul an în care aşteaptă profit din plantaţia de migdali

Georgiana a plantat împreună cu soţul ei aproximativ 7.500 de migdali. Anul acesta este primul an în care pomii vor aduce profit. Migdalii nu sunt singurul punct de atracţie al fermei, deoarece animalele şi locul de joacă îi încântă pe vizitatori.

Georgiana Păun împreună cu soţul ei a cumpărat 15 hectare de teren la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa pentru a planta migdali.

În urmă cu şase ani au consultat un inginer horticol care le-a sugerat să planteze acest soi. Pomii sunt aclimatizaţi la condiţiile meteorologice din Dobrogea şi sunt rezistenţi la secetă.

Recomandări

SZIJJARTO ÎI APĂRĂ PE RUȘI
THE ECONOMIST ÎI IA INTERVIU LUI SCHOLZ
VON DER LEYEN NU RENUNȚĂ LA MELONI
CHINA ORGANIZEAZĂ EXERCIȚII MILITARE
FERRARI PREGĂTEȘTE UN MODEL UNIC
SFÂNTUL MILENIAL

În prezent livada are aproximativ 7.500 de migdali.

Migdala românească nu este foarte cunoscută în supermarketuri, mai mult în pieţele alimentare unde mai vând oamenii, cei care au în curţi migdali. Noi vrem să facem un produs calitativ şi să-l ambalăm corespunzător pentru a-l putea vinde ecologic aşa cum este înregistrată livada”, a explicat Georgiana Păun.

Georgiana a discutat deja cu marii retaileri din Romania pentru ca în toamnă migdalele dobrogene să ajungă în magazine.

O parte din terenul pe care se află livada nu poate fi folosit pentru plantarea copacilor din cauza solului pietros, aşa că a fost gândit un imens loc de joaca pentru copii şi o microfermă.

Pentru că vacanţa de Paşte s-a prelungit, Irina i-a dus pe doi dintre copiii ei departe de locurile de joacă deja supraaglomerate.

„Alta e când se duc la şcoală şi alta e când fac ore online, ideea este că am vrut să-i scot din mediul ăla să nu mai fie aşa anxioşi, trişti, pentru că lucrurile astea îi întristau, aşa uite..aleargă, zburdă, se bucură, simt şi ei că trăiesc”, a spus Irina Rotaru.

Investiţia familiei Păun se ridică la aproximativ 200.000 de euro, iar acesta este primul an în care aşteaptă profit din plantaţia de migdali.