• Vietnam, al doilea cel mai mare producător de cafea din lume, a lansat o restricție de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri și decese COVID.
  • Producătorii și comercianții suferă din cauza acestei decizii, implicit din cauza pandemiei de coronavirus.
  • În Vietnam, în regiunea Highlands Central – denumită de presa locală „Regatul Cafelei” – sunt aproximativ 570.000 de hectare de arbori de cafea.
  • Comercianții și producătorii și-au dus producția de cafea în port pentru a fi exportată, însă s-au lovit de creșterea tarifelor de transport.
  • Ministrul Transporturilor, Nguyen Van The, a solicitat autorităților din sudul țării să facă tot posibilul pentru a facilita transportul produselor agricole, printre care și cafeaua

Vietnam este al doilea cel mai mare producător de cafea din lume, însă este nevoit să blocheze călătoriile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează Bloomberg.

Pericolul este mare în Vietnam, iar numărul deceselor cauzate de SARS-CoV-2 crește din nou. Interdicția de călătorie vine ca o palmă grea pentru producătorii de cafea din Highlands Central.

Dacă oamenii nu mai pot călători, iar magazinele nu mai au clienți, producătorii de cafea din Vietnam au dificultăți în ceea ce privește consumul acestei licori.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Highlands Central este o zonă pe care presa locală o mai numește și „Regatul Cafelei” pentru că acolo se află aproape 570.000 de hectare de arbori de cafea.

Producătorii de cafea s-au grăbit să ducă producția de cafea în port pentru ca aceasta să fie expediată, însă s-au lovit de o altă problemă: creșterea tarifelor de transport.

Grupurile comerciale, inclusiv Asociația de cafea și Cacao din Vietnam, au solicitat Guvernului să relaxeze restricțiile, despre care spun că provoacă întârzieri, cresc costurile și îi expun pe transportatori la riscul de a trebui să îi despăgubească pe cumpărători pentru livrările întârziate.

Ca răspuns la solicitarea producătorilor și comercianților, ministrul Transporturilor, Nguyen Van The, a solicitat autorităților din sudul țării să facă tot posibilul pentru a facilita transportul produselor agricole, printre care și cafeaua.

Prețul cafelei, la nivel global, a fost în creștere pe fondul amenințărilor tot mai mari la adresa aprovizionării din America de Sud până în Asia. Seceta și înghețul au devastat culturile din acest an în Brazilia, principalul producător, care produce soiul arabica de calitate superioară, adăugându-se la problemele logistice răspândite în Vietnam și Indonezia.