• Nevoia de forță de muncă expertă în inteligența artificială nu a fost niciodată mai mare.
  • Amazon lansează AI Ready pentru a-i ajuta pe cei care doresc să învețe despre inteligența artificială.
  • Inițiativele sunt concepute pentru a deschide oportunități pentru cei din forța de muncă de astăzi, precum și pentru generația viitoare.

Inteligența artificială (AI) este cea mai transformatoare tehnologie a generației noastre. Acesta este motivul pentru care Amazon anunță „AI Ready”, un nou angajament menit să ofere cursuri gratuite de abilități AI pentru 2 milioane de oameni la nivel global până în 2025. Pentru a atinge acest obiectiv, Amazon lansează noi inițiative pentru adulți și tinerii care învață și amplifică noi inițiative gratuite existente.

Cele trei noi inițiative sunt:

  • Opt cursuri noi și gratuite de AI și AI generativă
  • Bursă de inteligență artificială generativă Amazon Web Services (AWS), care oferă la peste 50.000 de studenți de liceu și universități din întreaga lume acces la un nou curs de inteligență artificială generativă despre Udacity
  • Noua colaborare cu Code.org concepută pentru a ajuta studenții să învețe despre AI generativă

Nevoia de forță de muncă expertă în inteligența artificială nu a fost niciodată mai mare. Un nou studiu realizat de AWS și firma de cercetare Access Partnership a constatat următoarele:

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
  • Angajarea talentelor calificate în AI este o prioritate pentru 73% dintre angajatori, dar dintre aceștia, trei din patru spun că nu sunt în măsură să-și satisfacă nevoile de talent AI.
  • Angajatorii se așteaptă ca lucrătorii lor să câștige cu până la 47% mai mult din salarii dacă își îmbunătățesc competențele în AI
  • AI va deveni mai parte integrantă a modului în care se desfășoară afacerile, 93% dintre companii așteaptă că vor folosi soluții AI în organizațiile lor în următorii cinci ani.

Amazon lansează AI Ready pentru a-i ajuta pe cei care doresc să învețe despre inteligența artificială. Următoarele inițiative sunt concepute pentru a deschide oportunități pentru cei din forța de muncă de astăzi, precum și pentru generația viitoare.

12 milioane de dolari în burse de inteligență artificială generativă

Prin bursa AWS Generative AI, AWS va oferi burse Udacity, în valoare de peste 12 milioane de dolari, a peste 50.000 de studenți de liceu și universități din comunități deservite și subreprezentate la nivel global.

Studenții eligibili pot urma gratuit noul curs Udacity Introducing Generative AI cu AWS. Cursul, care a fost conceput de experții AI de la AWS, prezintă studenților conceptele fundamentale de IA generativă și îi ghidează printr-un proiect practic. După finalizarea cu succes a cursului, studenții primesc un certificat de la Udacity pentru a-și prezenta cunoștințele viitorilor angajatori.

Introducere accesibilă și distractivă la IA generativă cu noul Hour of Code Dance Party: AI Edition

Amazon lansează o nouă colaborare între Amazon Future Engineer și Code.org pentru a lansa Hour of Code Dance Party: AI Edition. În timpul acestei introduceri de o oră în codificare și inteligență artificială, studenții își vor crea propriul set de videoclipuri muzicale virtuale pentru a reuși melodii de la artiști precum Miley Cyrus, Harry Styles și alții.

Elevii își vor codifica coregrafia dansatorului virtual și vor folosi emoji-urile ca instrucțiuni AI pentru a genera fundaluri animate. Activitatea va oferi participanților o introducere în inteligența artificială generativă, inclusiv învățarea despre modelele de limbaj mari și modul în care acestea sunt utilizate pentru a alimenta analiza predictivă responsabilă pentru crearea de noi imagini, text și multe altele.

Citește și