• Amazon le cere angajaților să fie la birou majoritatea timpului sau cel puțin trei zile pe săptămână, potrivit unui memoriu al directorului general Andy Jassy.
  • Anterior, Amazon a lăsat la latitudinea managerilor individuali să decidă cât de des echipele lor vor trebui să lucreze la birou.
  • Noua politică va intra în vigoare la 1 mai.

Amazon le cere angajaților corporației să petreacă cel puțin trei zile pe săptămână la birou, a scris vineri directorul general Andy Jassy într-o notă.

Aceasta marchează o schimbare față de politica anterioară a Amazon, care lăsa la latitudinea managerilor individuali să decidă cât de des angajații lor vor fi nevoiți să lucreze de la birou.

Jassy a declarat că el și echipa S, un grup restrâns de directori de rang înalt din aproape toate domeniile de activitate ale Amazon, au decis, în cadrul unei întâlniri la începutul acestei săptămâni, că angajații ar trebui să fie la birou majoritatea timpului (cel puțin trei zile pe săptămână)”. Aceștia au luat această decizie după ce au stabilit că ar fi benefică pentru cultura companiei și pentru capacitatea lucrătorilor de a învăța unii de la alții și de a colabora între ei.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Amazon intenționează să implementeze schimbarea la 1 mai. Vor exista unele excepții de la regulă, a spus Jassy, cum ar fi rolurile de asistență pentru clienți, care au opțiunea de a lucra de la distanță. Nu este simplu să aducem multe mii de angajați înapoi în birourile noastre din întreaga lume, așa că vom acorda echipelor care trebuie să facă această muncă ceva timp pentru a dezvolta un plan”, a spus Jassy.

Știm că nu va fi perfect la început, dar experiența la birou se va îmbunătăți constant în următoarele luni (și ani), pe măsură ce echipele noastre de imobiliare și de facilități vor netezi ridurile și, în cele din urmă, vor continua să evolueze modul în care dorim ca birourile noastre să fie amenajate pentru a surprinde noile moduri în care dorim să lucrăm.”

Alte companii și-au chemat recent angajații înapoi la birou, fie cu normă întreagă, fie mai multe zile pe săptămână, pe măsură ce pandemia COVID-19 s-a atenuat. Google și Apple au cerut unora dintre angajații lor să se întoarcă la birou încă de anul trecut, în timp ce Disney a început în ianuarie să le ceară angajaților hibrizi să fie prezenți la birou patru zile pe săptămână.

Amazon face presiuni pentru ca angajații săi să fie mai des la birou, deoarece trece printr-o perioadă de strângere a curelei pe fondul încetinirii vânzărilor și al înrăutățirii perspectivelor economice. Amazon a inițiat cele mai mari concedieri din istoria sa, care au afectat aproximativ 18.000 de persoane, alături de o înghețare a angajărilor la nivelul companiei. De asemenea, a renunțat la unele proiecte experimentale.

Jassy a declarat că unul dintre beneficiile revenirii la birou este că angajații vor avea mai multe oportunități de a lucra în atelierul de idei și de a inova. Un fapt mai puțin cunoscut este că unele dintre cele mai bune invenții au avut momentele lor de descoperire de la oameni care au rămas în urmă la o ședință și au lucrat la idei pe o tablă albă sau au mers împreună la un birou pe drumul de întoarcere de la ședință, sau pur și simplu au trecut pe la biroul unui coleg de echipă mai târziu în acea zi cu un alt gând”, a adăugat el.