• Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 11%, până la 135,50 dolari.
  • Hiper-încrederea pieței bursiere americane din ultimul deceniu a fost alimentată de companiile cu creștere ridicată și de megacapacități.
  • La începutul acestei săptămâni, rezultatele optimiste ale Alphabet și Microsoft i-au liniștit pe investitori.

Apple și Amazon au adăugat vineri aproximativ 175 de miliarde de dolari la valoarea lor de piață combinată, după ce rezultatele îmbucurătoare au sporit încrederea investitorilor în capacitatea acestor firme de a face față unei încetiniri a economiei.

În timp ce analiștii au remarcat că aceste companii nu sunt complet imune la obstacolele economice mai largi, ei au spus că slăbiciunea cheltuielilor de consum nu este probabil să trimită aceste firme pe roșu, considerându-le „întotdeauna de încredere pentru a contracara tendința”.

Acțiunile Amazon au crescut cu aproximativ 11%, până la 135,50 dolari, după ce titanul comerțului electronic a prognozat venituri optimiste pentru trimestrul al treilea, în timp ce cele ale Apple au crescut cu peste 3% deoarece compania a declarat că apetitul pentru iPhone-uri a rămas puternic, în pofida restrângerii cheltuielilor consumatorilor.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

„Rezultatele sunt suficient de bune pentru a susține acțiunile Apple, care s-au descurcat mult mai bine în actuala criză de pe piață, justificând și mai mult statutul de refugiu sigur”al companiei atunci când lucrurile devin dificile”, a declarat Haris Anwar, analist la Investing.com.

Hiper-încrederea pieței bursiere americane din ultimul deceniu a fost alimentată de companiile cu creștere ridicată și de megacapacități, dar creșterea ratelor dobânzilor pentru a combate inflația ridicată de zeci de ani, precum și o creștere bruscă a dolarului și-au pus amprenta de la începutul anului.

La începutul acestei săptămâni, rezultatele optimiste ale Alphabet și Microsoft i-au liniștit pe investitorii panicați de prăbușirea acțiunilor lor în prima jumătate a anului.