• Unitățile Amazon propuse pentru închidere sunt cele din Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock – dar compania spune că tuturor lucrătorilor afectați li se vor oferi posturi în alte locații.
  • În același timp, Amazon a dezvăluit, de asemenea, planurile pentru două noi centre de depozitare.
  • Această decizie vine după ce Amazon a anunțat că va elimina peste 18.000 de locuri de muncă la nivel mondial într-o declarație publicată săptămâna trecută.

Amazon a anunțat că intenționează să închidă trei depozite din Marea Britanie, o măsură care va avea un impact asupra a 1.200 de locuri de muncă. Unitățile propuse pentru închidere sunt cele din Hemel Hempstead, Doncaster și Gourock. Compania a confirmat că tuturor lucrătorilor afectați li se vor oferi posturi în alte locații.

Amazon nu a precizat când ar putea fi închise depozitele, dar a confirmat că a început un proces de consultare. În același timp, Amazon a dezvăluit, de asemenea, planurile pentru două noi centre de depozitare. Acestea vor fi amplasate în Peddimore, West Midlands, și Stockton-on-Tees, County Durham. Se așteaptă ca aceste noi deschideri să creeze 2.500 de locuri de muncă în următorii trei ani.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat: Întotdeauna ne evaluăm rețeaua pentru a ne asigura că se potrivește nevoilor noastre de afaceri și pentru a îmbunătăți experiența angajaților și clienților noștri. Ca parte a acestui efort, este posibil să închidem locații mai vechi, să îmbunătățim facilitățile existente sau să deschidem noi locații și am lansat o consultare cu privire la propunerea de închidere a trei centre de îndeplinire în 2023. De asemenea, intenționăm să deschidem două noi centre de desfacere, creând 2.500 de noi locuri de muncă în următorii trei ani. Tuturor angajaților afectați de consultările privind închiderea site-urilor li se va oferi posibilitatea de a se transfera la alte facilități și ne menținem angajamentul față de clienții, angajații și comunitățile noastre din Marea Britanie.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Această decizie vine după ce Amazon a anunțat că va elimina peste 18.000 de locuri de muncă la nivel mondial într-o declarație publicată săptămâna trecută. Însă un purtător de cuvânt a declarat pentru BBC că închiderea depozitelor din Marea Britanie nu are nici o legătură” cu reducerile mai ample. Cea mai mare parte a pierderilor de locuri de muncă la nivel global ar proveni din magazinele sale, inclusiv Amazon Fresh și Go, și din organizațiile sale PXT, care se ocupă de resurse umane și de alte funcții.

Gigantul de retail, care are 1,5 milioane de angajați în întreaga lume, nu a precizat în ce țări vor fi concentrate reducerile de personal. O notă trimisă de directorul general Andy Jassy a citat economia incertă” pentru aceste reduceri de personal, precizând că Amazon a făcut angajări rapide de-a lungul mai multor ani”.

El a spus: Eu și echipa S suntem foarte conștienți de faptul că aceste eliminări de roluri sunt dificile pentru oameni și nu luăm aceste decizii cu ușurință și nici nu subestimăm cât de mult ar putea afecta viețile celor afectați.”

În nota de serviciu, Jassy a declarat că Amazon a rezistat în trecut unor economii incerte și dificile” și va continua să facă acest lucru și în viitor. În luna noiembrie a anului trecut, șeful Amazon a anunțat personalul că urmează reduceri de personal.