Amazon vrea să fie un jucător cheie în piața A.I. Compania angajează directori de la startup-ul Adept

amazon

Amazon îşi intensifică dezvoltarea tehnologiei de Inteligenţă Artificială, angajând talente de top de la startupul A.I. Adept şi acordând licenţe pentru tehnologia companiei.

Amazon se confruntă cu o concurenţă acerbă în A.I.,  în timp ce rivalii Microsoft şi Google adaugă rapid noi funcţii în produsele lor de bază, oferind în acelaşi timp companiilor mai multe modalităţi de a accesa modele de limbaj mare în ofertele lor publice de cloud.

Rohit Prasad, un vicepreşedinte senior şi cercetător şef care supraveghează unitatea de Inteligenţă generală Artificială a Amazon, a scris într-o notă către angajaţi de vineri că compania l-a angajat pe cofondatorul şi CEO-ul Adept, David Luan, şi pe alţi câţiva membri ai echipei profund talentaţi la echipa AGI.”

Unitatea de cloud a Amazon a lansat o gamă de servicii A.I., inclusiv propriile modele, care sunt, în general, considerate ca fiind în urmă faţă de concurenţii de top. De asemenea, Amazon a pompat miliarde de dolari în Anthropic, competitorul OpenAI, şi intenţionează să-şi revizuiască asistentul vocal Alexa cu o nouă versiune plătită, care are capacităţi de A.I. generative.

Exit mobile version