• Amazon și BMW au început colaborarea în domeniul automobilelor autonome.
  • BMW începe un nou parteneriat cu Amazon Web Services și își va construi sistemele de conducere semi-autonomă folosind tehnologia cloud computing de la Amazon.
  • Mașinile Tesla au acumulat aproximativ 800 de milioane de km cu conducerea autonomă potrivit directorului executiv Elon Musk.

Amazon și BMW au început colaborarea în domeniul automobilelor autonome. Parteneriatul amenință poziția pe piață a producătorului Tesla, care se laudă totuși cu mai mulți ani în dezvoltarea mașinilor care se conduc singure.

BMW începe un nou parteneriat cu Amazon Web Services și își va construi sistemele de conducere semi-autonomă folosind tehnologia cloud computing de la Amazon. BMW va profita de inteligența artificială generativă a AWS, de internetul obiectelor, de învățarea automată și de stocarea datelor pentru a ajuta la stimularea eforturilor sale de automatizare în curs.

Sistemul avansat de asistență pentru șofer (ADAS) de generație următoare al producătorului european de automobile va fi disponibil ca parte a gamei de vehicule electrice Neue Klasse, recent anunțată, care va fi lansată în 2025.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Mașinile Tesla au acumulat aproximativ 800 de milioane de km cu conducerea autonomă potrivit directorului executiv Elon Musk. Acest impuls pentru creșterea automatizării vine în timp ce producătorii de mașini din întreaga lume caută noi modalități de a contesta dominația Tesla în domeniul vehiculelor electrice, care a devenit sinonim cu auto-conducerea și Autopilot.

Industria vehiculelor autonome (AV) nu va dezvolta o mașină complet autonomă până în 2035, potrivit unei predicții recente a companiei de cercetare GlobalData. Eforturile ADAS ale BMW vor necesita o cantitate enormă de capacitate de procesare și stocare a datelor.

Ca parte a investitiilor pentru un sistem ADAS usor de instalat, BMW va face echipă din nou cu Qualcomm Technologies, care va colabora cu inginerii AWS și BMW pentru a ajuta producătorul de automobile să-și dezvolte și să-și îmbunătățească capacitățile de conducere autonomă.