• ANAF trimite scrisori prin care informează care sunt facilitățile pentru cei care nu au putut ține pasul cu plata impozitelor
  • Restanțele la dările către stat pot fi eșalonate pe 12 luni
  • Datoriile pot fi restructurate pe 7 ani

Multora le-a fost greu în starea de urgență și au preferat să își plătească angajații din puținele încasări pe care le-au avut. Cei care au neglijat plata taxelor și au adunat restanțe la ANAF, s-ar putea să găsească în cutia poștală o scrisoare.

ANAF a ales să prezinte pe hârtie facilitățile fiscale pe care le acordă ca să îi ajute pe contribuabili să își plătești toate dările la stat. În scrisoare mai explică și ce condiții au de îndeplinit ca să beneficieze de aceste facilități.

Cei care au adunat restanțe pe parcursul stării de urgență se califică pentru eșalonarea acestora, pe o perioadă de 12 luni. În mod nomal, cine nu achită datoriile la timp, o să trebuiască să plătești bani în plus sub formă de penalități.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

În aceeași scrisoare, ANAF îți spune că acele penalități se pot anula dacă contribuabilul a fost bun platnic până la instaurarea stării de urgență. Pentru cei pe care nu îi ajută primele facilități, ANAF permite și restructurarea datoriilor pe o perioadă de 7 ani.

Iar dacă debitorul achită 15% din suma restantă la momentul depunerii cererii, ANAF îi anulează până la jumătate din restanțe, iar termenul limită comunicat de ANAF este 31 martie anul acesta.