• Specialiștii economici CFA spun că în 12 luni euro va ajunge la 5 ron
  • Aceștia prognozează un deficit bugetar de 8,6% pentru 2020
  • Anul viitor, însă, se întrevede o creștere a PIB-ului de 2,9%, conform CFA
  • 60% dintre analiștii participanți la studiu spun că prețul la imobliare este supraevaluat

Analiștii economici vin cu noi previziuni pentru economia noastră, lovită puternic de criza Covid. Nu te aștepta la vești prea bune, căci efectele crizei sanitare nu vor dispărea prea curând. Asta arată Indicatorul de Încredere Macroeconomică realizat de specialiștii SiEfEi România.

În primul rând, moneda națională se va deprecia în fața euro. Toți analiștii chestionați anticipează că leul va scădea față de moneda europeană. Specialiștii CFA , asociația profesioniștilor în investiții din România cu analiști financiari certificați la nivel internațional. Ei spun că euro va depăși pragul de 4,9 lei peste 6 luni. Peste 12 luni, euro va trece și de nivelul psihologic de 5 lei. Peste 60% dintre analiștii participanți la studiu spun că prețul la imobliarele din marile orașe este supraevaluat.

Analiștii CFA România prognozează un deficit bugetar de 8,6% pentru 2020. Mai mult, aceștia se așteaptă la o contracție a economiei de 5% anul acesta. Anul viitor, însă, se întrevede o creștere a PIB-ului de 2,9%. Iar rata șomajului va ajunge, la finele acestui an, la 6,7%. Important mai e că peste 67% dintre analiștii chestionați cred că impactul crizei va avea un ecou puternic până la finalul anului 2021.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR