• Musk le-a spus investitorilor că plănuiește să construiască unul care va vinde abonamente premium.
  • Musk a oferit puține detalii concrete despre planurile sale, iar ceea ce a împărtășit pare neverosimil sau contradictoriu.
  • Se așteaptă ca membrii echipei de încredere și siguranță a Twitter, care include moderatorii de conținut, să se numere printre cele mai profunde reduceri de personal ale lui Musk, se tem angajații.

Excesul de cheltuieli cu Twitter pentru 44 de miliarde de dolari a fost partea ușoară. Acum, directorul executiv al Tesla, Elon Musk, trebuie să demonstreze de ce crede că Twitter valorează de 10 ori mai mult decât această sumă și să redreseze o platformă de social media pe care a petrecut luni de zile ridiculizând-o.

La începutul acestei luni, miliardarul deschis a declarat: Eu însumi și ceilalți investitori plătim în mod evident prea mult pentru Twitter în acest moment. Potențialul pe termen lung pentru Twitter este, în opinia mea, cu un ordin de mărime mai mare decât valoarea sa actuală.

Musk a oferit puține detalii concrete despre planurile sale, iar ceea ce a împărtășit pare neverosimil sau contradictoriu.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.

Cel mai mare pariu al lui Musk împrumută din cele mai mari succese ale Chinei din anii 2010.

Cumpărarea Twitter este un accelerator pentru a crea X, aplicația pentru totul, a scris Musk pe Twitter la începutul acestei luni. Ideea unei aplicații universale, denumită și super-aplicație, a luat naștere în Asia cu companii precum WeChat, care permite utilizatorilor nu doar să trimită mesaje, ci și să facă plăți, să facă cumpărături online sau să cheme un taxi. Serviciul all-in-one a fost pe placul utilizatorilor care aveau mai puține opțiuni într-o regiune în care Google, Facebook și altele erau blocate.

Musk le-a spus investitorilor că plănuiește să construiască unul care va vinde abonamente premium pentru a reduce dependența de reclame, a permite creatorilor de conținut să facă bani și a permite efectuarea de plăți, potrivit unei surse informate în acest sens.

Reducerea moderării conținutului

Angajații actuali și foști angajați care au vorbit cu Reuters au declarat că planurile lui Musk de a reduce barierele de protecție care sunt comune tuturor platformelor de socializare ar duce la un potop de conținut urât, dăunător și potențial ilegal pe Twitter. Deja, a întâmpinat dificultăți în identificarea și eliminarea pornografiei infantile.

Se așteaptă ca membrii echipei de încredere și siguranță a Twitter, care include moderatorii de conținut, să se numere printre cele mai profunde reduceri de personal ale lui Musk, se tem angajații.

Imaginați-vă o lume în care toți acești oameni au dispărut, a declarat un angajat. Va fi un peisaj infernal.