• Oficiali guvernamentali din China, Malaezia, Qatar, Arabia Saudită, Turcia și Emiratele Arabe Unite au cheltuit sume exorbitante la proprietatea deținută de Trump.
  • Fostul premier malaezian Najib Razak și anturajul său au cheltuit cel puțin 259.724 de dolari la hotel, în aceeași perioadă în care Razak era investigat de Departamentul de Justiție pentru spălare de bani.
  • Oficiali din Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite au cheltuit cel puțin 164.929 de dolari la hotel în 2017 și 2018.

Ţări din Golf, China şi Malaezia au cheltuit peste 750.000 de dolari la un hotel din Washington deţinut de Donald Trump în timpul preşedinţiei lui, potrivit unei analize Forbes.

Miliardarul republican a păstrat, după ce a fost ales preşedinte al SUA în 2016, un hotel pe numele său situat lângă Casa Albă.

Trump a fost acuzat de conflict de interese” pentru că la acest hotel se cazau delegaţii străine. După mai multe răsturnări de situaţie, Curtea Supremă a SUA a închis dosaraul în ianuarie 2021, fără ca alte detalii să fie făcute publice.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Însă o comisie a Camerei Reprezentanţilor a obţinut recent niște documente de la compania Mazars care gestionează contabilitatea pentru Trump Organization.

10.000 de dolari pe noapte pentru camere de lux”

Documentele arată că şase ţări au cheltuit peste 750.000 de dolari la hotelul lui Trump, plătind până la 10.000 de dolari pe noapte pentru camere de lux” , potrivit comisie care a analizat datele. În acelaşi timp, ţările încearcă să influenţeze politica externă americană” , a adaugă comisia.

Astfel, Malaezia a cheltuit în 2017 aproape 260.000 de dolari pentru a caza în acest hotel pe prim-ministrul Najib Razak şi persoane din anturajul său în timpul unei vizite de stat, în condiţiile în care el era vizat de anchete ale justiţiei americane pentru deturnarea mai multor miliarde de dolari din fondul suveran 1Malaysia Development Berhad (1MDB), potrivit acestor documente.

În 2018, autorităţile qatariote au plătit peste 300.000 de dolari în acest hotel, înaintea unei vizite a emirului Tamim bin Hamad al Thani. Şi chiar China, ale cărei relaţii cu SUA sunt mai tensionate, a cheltuit, prin ambasada sa la Washington, aproape 20.000 de dolari în acest hotel în 2017, precizează comisia.

Donald Trump a revândut hotelul în mai 2022, pentru 375 de milioane de dolari.