• Angajații Google nu mai vor să vină la birou decât cu ocazii speciale.
  • Google le permite angajaților să lucreze remote până în iulie, anul viitor.
  • Facebook și Twitter au făcut anunțuri asemănătoare privind angajații.

Pandemia schimbă paradigma și la Google. Angajații nu mai vor să vină la birou full-time. CEO-ul Google schimbă și el strategia. A început cu anunțul făcut în vara asta, când angajaților li s-a oferit posibilitatea să lucreze de acasă până în iulie 2021.

Anunțul a venit la scurt timp după ce Facebook anunțase cam aceleași condiții, în vreme ce Twitter permite angajaților să lucreze remote pentru totdeauna.

10% din angajații Google au spus că nu vor să mai vină deloc la birou în perioada următoare, în timp ce 15% sunt de acord să vină doar la evenimente speciale. Ceea ce l-a făcut pe Sundar Pichai să caute soluții alternative, soluții hibrid.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Nu înseamnă că viitorul va fi 100% muncă de acasă, ne prețuim birourile și cultura, dar cred că va fi nevoie de mai multă flexibilitate, de modele hibride, la asta mă gândesc. Mă mir mereu când văd oameni care fac două ore naveta și stau vineri departe de familie și prieteni și îmi dau seama că nu-și pot face planuri. Cred că putem corecta asta, a spus Sundar Pichai, CEO Google.