• Locul de muncă modern trebuie să fie gata să faciliteze conexiuni interpersonale bogate între colegi.
  • 44% dintre joburi nu necesită prezență zilnică la birou.
  • Două treimi au trecut deja la lucrul hibrid sau integral de acasă.

Munca de acasă este tot mai convenabilă pentru angajații din România. Un sondaj recent arată că 44% dintre joburi nu necesită prezență zilnică la birou. Însă dintre acestea, doar două treimi au trecut deja la lucrul hibrid sau integral de acasă.

Atunci când li s-a cerut să motiveze de ce ar alege să vină la birou, 74% dintre participanții la un sondaj global care a cuprins 10.000 de angajații din birouri au evidențiat comunitatea și conexiunea ca principalele motive. Așadar, locul de muncă modern trebuie să fie gata să faciliteze conexiuni interpersonale bogate între colegi, fie că acestea se realizează în întâlniri fizice sau în mediul virtual.

„Companiile din România trebuie să fie pregătite pentru acest mod de lucru. Ca să poți trece la acest mod de lucru trebuie să ai niște sisteme profesionale în interiorul companiilor, care să pregătească acest proces. În momentul acesta, managementul românesc este unul foarte direct, este chiar un micro management. Nu vorbim despre sisteme care să atribuie sarcini sau să aibă sisteme de evaluare foarte limpezi și foarte clare, motiv pentru care angajații români au nevoie de coordonare puțin mai mare decât în structurile care sunt foarte bine organizate”, a explicat Marius Luican, antreprenor, la Aleph News.

Recomandări

PRIETEN, ÎNAINTE DE ORICE
YAEL CÂȘTIGĂ A.N.
SABRINA CARPENTER CÂNTĂ ÎN EUROPA
BYE, BYE, BIDEN?
TERREL DAVIDS E ARESTAT PE NEDREPT
COMUNITATEA POLITICĂ EUROPEANĂ SUSȚINE UCRAINA

Citește și