• Un mic local din Bucureşti, care servea tarte, a rămas deschis pentru aplicaţiile take away
  • Patronul atelierului de tarte spune că ajutorul statului e ca un bonus
  • După perioada stării de urgenţă, micii antreprenori ar trebui să investească în dezvoltare

Un local mic din Bucureşti, în care până la starea de urgenţă puteai savura o tartă gustoasă, a reuşit să rămână deschis şi în perioada stării de urgenţă. Acum livrează produsele direct acasă.

Noua stare de normalitate din această stare de urgenţă a însemnat de fapt să ne focusăm mult mai mult, dacă nu 99% din businessul nostru, să ne focusăm pe aplicaţii”, explică Radu Darie, co-proprietar al localului.

După două săptămâni, patronii şi angajaţii au reuşit să se adapteze noilor reguli din piață.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Am înţeles că este foarte important să fim atenţi în primul rând la tot ce înseamnă metode, tot ce înseamnă forme de asigurare a sigurnaţei noastre în primul rând. Purtăm măşti, purtăm mănuşi, igienizăm toate spaţiile de lucru la două ore”, povestește Radu Darie.

Vânzările on-line i-au permis să păstreze 70 la sută din angajaţi. Restul au fost trimişi în şomaj tehnic. 

Baza în autorităţi ca întotdeauna este mai mică. Noi suntem antreprenori, ne bazăm pe ceea ce putem noi să facem, ceea ce primim sau vom primi ca ajutor din partea statului va veni ca un bonus”, mai spune patronul.

Antreprenorul este sigur că după starea de urgenţă vom păstra distanţarea socială. Aşa că, unica soluţie pentru afacerile mici să ajungă la tine este să găsească noi metode.