• Antreprenorii cer demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu
  • Peste 17.000 de antreprenori din România au primit finanțări de până la 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation
  • Start-Up Nation este una dintre cele mai apreciate măsuri pentru sprijinul antreprenorilor

În plină criză și fără răspunsuri clare de redresare a economiei, antreprenorii din România sunt la capătul puterilor. Singura soluție la care s-au gândit este demiterea ministrului Economiei, Virgil Popescu.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat oprirea finanțărilor pentru programul Start-Up Nation, motivând că banii se dau prea ușor, iar afacerile finanțate nu ar fi sustenabile. Nu de puține ori autoritățile au atras atenția asupra faptului că proiecte finanțate prin Start-Up Nation se vindeau la cheie pe site-ul de anunțuri OLX. Anunțul i-a nemulțumit pe antreprenori pentru că, susțin ei, statul și-a recuperat investiția.

Impozitele pentru salarii, impozitele pe profit și cele aplicate pentru dividende au generat la bugetul de stat încasări de cel puțin 200% din valoarea finanțării primite prin Start-Up Nation. Ministrul Economiei se scuză, spunând că nu oprește pur și simplu programul, ci va exista un nou program de start-up începând cu anul viitor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Peste 17.000 de antreprenori din România au primit finanțări de până la 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation, care este și una dintre cele mai apreciate măsuri pentru sprijinul antreprenoriatului. Astfel au fost create 64.000 de noi locuri de muncă în cei trei ani de la lansarea programului.