• Cum restaurantele sunt închise, bucătarii pregatesc mâncarea în fața oaspeților
  • Patronii de restaurante au reușit să se mențină pe linia de plutire doar cu ajutorul teraselor
  • Patron restaurant: „Noi ne am descurcat foarte bine cu livrările si pentru că avem clienți din Brașov care ne iubesc și care au revenit pe perioada asta”

Pârtiile sunt pline și weekendul ăsta, mai ales că vremea este bună. Iar după ce obosesc pe munte, turiștii se opresc să mănânce la terasă. Cum restaurantele sunt închise, bucătarii pregatesc mâncarea în fața oaspeților, ca să le ofere un plus de încredere. Servirea se face în stil bufet suedez. Patronii de restaurante au reușit să se mențină pe linia de plutire doar cu ajutorul teraselor.

„În restaurant turiștii stăteau câte două ore la masă și comandau mai multe feluri de mâncare. Acum când trebuie să stea pe terasă își iau o ciorbă sau doar felul doi si în jumătate de oră pleacă de aici. Asta le-a înjumătățit încasările celor din HORECA,” a spus Mădălina Bucur, corespondent Aleph News.

Nu o să te poți încălzi în interior nici când cobori în Brașov. Oana Coantă are un restaurant acolo și a supraviețuit doar prin livrări la domiciliu. O parte din încasări o folosește ca să cumpere tacâmuri de unică folosință.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE

„Noi ne am descurcat foarte bine cu livrările si pentru că avem clienți din Brașov care ne iubesc și care au revenit pe perioada asta. Nu doar cu livrări cât și ridicări personale. Investiția mare este în ambalaje de unică folosință care sunt la un nivel de consum mare,” a declarat Oana Coantă.

„Știm că Brașov e un oraș în care se testează destul de mult și cifrele nu sunt reale. Din punct de vedere business sunt afectat pentru că nu știm pe ce ne putem baza și nu avem deloc predictibilita,” crede Ștefan Geleveșanu, patronul localului Deane’s din Brașov.