• Reprezentanții Antreprenoriatului și Turismului s-au întâlnit cu Ministrul Economiei
  • Au cerut urgentarea ajutoarelor financiare întârziate, dar fără un răspuns clar
  • Va avea loc un protest pașnic pe 16 februarie la ora 12:00 în fața unităților turistice

Pe zi ce trece, cresc și pierderile antreprenorilor din Turism. Sătui de lipsa de organizare a guvernanaților, reprezentanții Antreprenoriatului și Turismului s-au întâlnit cu ministrul Economiei luni. Ei cer ca afacerile să nu mai depindă de rata de infectare și să li se dea ajutoarele promise.

Odată cu noul buget, turismul și-a luat la revedere de la voucherele de vacanță. Granturile și împrumuturile care tot întârzie din ordonanța de urgență, 20% din cifra de afaceri, acestea au fost subiectele de discuție. Ministru Economiei nu a știut să dea o concluzie clară în urma discuțiilor. A spus că va discuta mai departe cu colegii din Guvern.

Angajații din Turism spun că nu renunță la proteste. S-au săturat ca ei să respecte regulile jocului, și guvernanții nu. Mâine protestează antreprenorii din industrie, începând cu ora 12, timp de o jumătate de oră. Activitatea va fi oprită și fiecare va ieși în fața unității sale cu pancarte, în liniște.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Au mai fost proteste ale celor care lucrează în industria HoRECa și în octombrie în Capitală, atunci când s-au închis restaurantele la câteva zile după redeschidere, din cauza ratei de infectare. Turismul a pierdut 5 miliarde de euro deja și HoRECa peste 80% din cifra de afaceri. Deja antreprenori din toată țara s-au mobilizat pe Facebook pentru protestele de mâine.