Antreprenorii din Turism cer autorităților urgentarea ajutoarelor financiare. Marți vor organiza un protest pașnic

Pe zi ce trece, cresc și pierderile antreprenorilor din Turism. Sătui de lipsa de organizare a guvernanaților, reprezentanții Antreprenoriatului și Turismului s-au întâlnit cu ministrul Economiei luni. Ei cer ca afacerile să nu mai depindă de rata de infectare și să li se dea ajutoarele promise.

Odată cu noul buget, turismul și-a luat la revedere de la voucherele de vacanță. Granturile și împrumuturile care tot întârzie din ordonanța de urgență, 20% din cifra de afaceri, acestea au fost subiectele de discuție. Ministru Economiei nu a știut să dea o concluzie clară în urma discuțiilor. A spus că va discuta mai departe cu colegii din Guvern.

Angajații din Turism spun că nu renunță la proteste. S-au săturat ca ei să respecte regulile jocului, și guvernanții nu. Mâine protestează antreprenorii din industrie, începând cu ora 12, timp de o jumătate de oră. Activitatea va fi oprită și fiecare va ieși în fața unității sale cu pancarte, în liniște.

Au mai fost proteste ale celor care lucrează în industria HoRECa și în octombrie în Capitală, atunci când s-au închis restaurantele la câteva zile după redeschidere, din cauza ratei de infectare. Turismul a pierdut 5 miliarde de euro deja și HoRECa peste 80% din cifra de afaceri. Deja antreprenori din toată țara s-au mobilizat pe Facebook pentru protestele de mâine.

Exit mobile version