• Antreprenorii locali fac eforturi să-și mențină afacerile
  • Vaccinul ar putea fi salvarea pentru antreprenori
  • Bogdan crede că va reveni la cifrele din 2019 abia în 2022

Vaccinul este salvarea antreprenorilor locali care se străduiesc să găsească soluţii ca să îşi ţină afacerile în picioare. Bogdan Ciocian este managerul unui lanţ de cafenele din Cluj şi spune că şi-a pus speranţele în acest vaccin.

Dar imunizarea ar trebui accelerată ca să revenim la normal şi din punct de vedere economic. Chiar dacă în această perioadă câștigă doar 20% din cât câştiga în aceeaşi perioadă a anilor trecuţi, Bogdan a făcut tot posibilul să îşi păstreze toţi angajaţii.

Are speranţe mari că în scurt timp vaccinul își va produce efectele, iar restricţiile se vor ridica. El şi angajaţii lui vor să vadă din nou cafenelele pline de oameni veseli şi mulţumiţi.

Bogdan Ciocian, manager lanţul de cafenele MERON: „Este un pas înainte şi eu cel puţin sunt încrezător că demersurile care se fac pentru imunizare populaţiei vor ajuta şi businessurile, precum al nostru. Pentru că este o presiune destul de mare pe afacerile locale. Noi ne-am adaptat la situaţia actuală însă e foarte complicat să îţi păstrezi angajaţii în perioada aceasta fără să fie repornită economia. Vom vedea cum va decurge procesul de vaccinare. Credem că el trebuie urgentat şi accelerat. Noi am prognozat că vom reveni la cifrele din 2019 abia în 2022, în a doua parte a anului.”

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Alex, barman: „Ar fi un feeling mai fain. Aşa acum îi doar contact vizual şi atât. E destul de greu să stabilim o relaţie. Mai ales că şi distanţarea socială e aşa cum e. Mi-e destul de greu să mă apropii de un client.”