• Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) a trimis o scrisoare Guvernului și a cerut soluții în criza energetică.
  • Antreprenorii din România prevăd o criză economică și una socială.
  • Președintele CNIPMMR, Florin Jianu, a cerut plafonarea prețului la energie și gaz, pentru cel puțin un an, iar, pe termen lung, finanțarea unităților de producție a energiei verzi.

Antreprenorii din România prevăd o criză economică și una socială, pe fondul crizei energetice din țară. Aceștia au solicitat, luni, ajutorul Guvernului, printr-o scrisoare deschisă adresată premierului Nicolae Ciucă. În cuprinsul documentului, președintele CNIPMMR, Florin Jianu, a cerut prim-ministrului să plafoneze prețurile la energie electrică și la gaze naturale la valoarea pe care acestea o aveau în decembrie 2020, pentru o perioadă de cel puțin un an.

Antreprenorul Florin Jianu, a invocat mai mulți factori care au condus la criza energetică actuală, precum lipsa tuturor actelor normative de reglementare a liberalizării, atât pentru cetățeni, cât și pentru mediul economic, lipsa mecanismelor de control aplicate preventiv, dar și lipsa unui răspuns concertat din partea mediului de afaceri.

În scrisoarea trimisă Guvernului, CNIPMMR a mai propus înființarea unui Task Force național, care să ofere soluții pe termen mediu și lung pentru a scoate România din criză și pentru a se asigura un climat de securitate energetică. Florin Jianu a mai adăugat că antreprenorii, alături de toate forțele politice și de partenerii sociali, ar trebui să facă parte din componența acestui mecanism, datorită expertizei pe care o posedă în domeniul de afaceri. O altă soluție, pe termen lung, propusă de către antreprenor a fost finanțarea unităților de producție a energiei verzi.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?