• Producătorii de apă cu vitamine sau minerale spun că vând tot mai mult
  • Vitaminele sunt similare cu cele din produsele efervescente din farmacii
  • Mihaela Bilic: Apa cu vitamine ne exploatează comoditatea

În România, sănătatea se dă la sticlă, în supermarket. Apa de băut nu mai e cool dacă nu vine cu multe vitamine și minerale.

Nutriționiștii spun că apa cu Magneziu, Calciu sau Vitamina C e un produs care ne exploateză comoditatea. Și trebuie să fim foarte comozi, dacă producătorii anunță că își dublează cifra de afaceri în fiecare an. Suntem însă departe de Statele Unite, unde doar 20 la sută din apa îmbuteliată vândută e fără vitamine, minerale sau alte suplimente.

Am reuşit să creştem cifra de afaceri de la an la an cu 100%. Cel mai vândut sortiment este Magneziu. Procesul de producţie este unul asemănător cu cel al unei băuturi răcoritoare obişnuite. Noi nu folosim conservanţi în procesul de producţie. Sunt aceleaşi vitamine ca în efervescentele care se pot cumpăra din farmacii“, spune Eduard Alexianu, director comercial Merlin’s Beverages.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
CÂT NE COSTĂ SĂ NE APĂRĂM
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA

Aceste ape îmbogăţite cu minerale sunt un concept de marketing. Comoditatea noastră este exploatată în astfel de produse. În momentul în care vorbim de sănătate, alimentul va fi superior unui supliment, mie mi se pare că această apă este mai aproape de suplimentele alimentare“, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic.