• Doar apartamentele din trei cartiere ale Capitalei s-au mai scumpit în martie 2021
  • Faţă de martie 2020, creşterea a fost de 2,3%, scrie Ziarul Financiar
  • Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere au crescut cu 150 de euro
  • Colentina este cartierul cu cea mai mare creştere

În luna martie preţul apartamentelor vechi cu trei camere a crescut. Avansul este de 0,15% faţă de luna februarie, adică 150 de euro, potrivit companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

Trei cartiere din București au câștigat la preț atunci când vine vorba de luna martie: Colentina, Drumul Taberei și Dristor. În aceste cartiere s-au văzut îmbunătățiri. Spre exemplu, Colentina este în apropierea autostrăzii.

„Atunci când vorbim de Colentina ne uităm și la autostradă. Dintr-odată acel cartier este legat de infrastructura modernă, iar de acolo se poate ajunge foarte ușor pe Valea Prahovei”, a spus Bogdan Alecu, jurnalist la Ziarul Financiar.

Recomandări

POLONIA ARESTEAZĂ UN SUSPECT ÎN CAZUL ATACULUI LUI ZELENSKI
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
NE IA A.I.-UL JOBUL?
TU CREZI ÎN MANIFESTARE?
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA

„Când ne uităm la Drumul Taberei, desigur vorbim despre metrou. Iar în Dristor, vorbim de o zonă aproape de centru, aproape de punctele de interes ale Capitalei”, a adăugat Bogdan Alecu.

De asemenea, există și zone care au pierdut și 5.000 de euro, în medie, din preț. În această categorie intră zona Brâncoveanu și cartierul Militari.

„Vorbim de cartiere unde densitatea a crescut, iar interesul clienților poate nu mai este atât de mare”, a spus Bogdan Alecu.

„Dacă ne uităm la trendul din ultimele luni, creșterea s-a înjumătățit față de perioada similară a anului trecut. Prețurile tot cresc, dar cresc mai încet. (…) Vorbim și de o reașezare a pieței”, estimează Bogdan Alecu.