• Procesul acuză Apple că menține ilegal un monopol asupra smartphone-urilor.
  • O acuzație cheie este că Apple compromite selectiv interesele de confidențialitate și securitate atunci când acest lucru servește intereselor sale financiare.
  • Apple a respins acuzațiile, declarând că va „apăra cu vigoare” împotriva procesului și că acesta „amenință cine suntem”.
  • Plângerea susține că Apple degradează securitatea mesajelor text între utilizatorii iPhone și non-iPhone.

În ultimele luni, Apple s-a confruntat cu o serie de provocări juridice și de reputație legate de practicile sale de confidențialitate și securitate.

Al doilea proces colectiv a fost intentat în SUA împotriva Apple, acuzând gigantul tehnologic de încălcarea legilor privind confidențialitatea informațiilor consumatorilor.

Procesul antitrust al Departamentului de Justiție

Departamentul de Justiție al SUA, împreună cu 16 procurori generali de stat, a intentat un proces antitrust împotriva Apple, acuzând compania de menținerea ilegală a unui monopol asupra smartphone-urilor.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Utilizatorii de dispozitive mobile au declarat că Apple a încălcat contractele de utilizare și mai multe legi privind protecția vieții private și a consumatorilor, asigurându-i că dezactivarea setărilor va limita colectarea, stocarea și utilizarea datelor lor – pentru ca apoi să le ignore opțiunile și să colecteze, stocheze și utilizeze datele respective, scrie Reuters.

Procesul în care se solicită despăgubiri nespecificate este unul dintre numeroasele procese în care sunt acuzate companii tehnologice precum Apple, Alphabet, Google și Meta Platforms, Facebook, că permit colectarea datelor utilizatorilor fără consimțământul acestora.

Într-o decizie de 39 de pagini luată joi seara, judecătorul Edward Davila a declarat că Apple a arătat clar utilizatorilor că setarea „Permite aplicațiilor să solicite urmărirea” se aplică „aplicațiilor și site-urilor web ale altor companii”.

El a spus că acest lucru face „neverosimil” ca oamenii rezonabili să creadă că, prin dezactivarea setării, își retrag consimțământul ca Apple să le colecteze datele prin propriile aplicații.

Citește și