Apple nu permite folosirea iPhone-urilor de către personajele negative din filme. Dezvăluirea unui regizor

knieves out knieves out
  • Apple nu permite folosirea iPhone-urilor de către personajele negative din filme.
  • Informaţia i-ar putea ajuta pe spectatori să afle mai repede cine e „băiatul cel rău”.
  • Strategia de control strict al imaginii este mai veche: personajele pozitive din serialul „24”, difuzat la începuturile anilor 2000, foloseau dispozitive Mac.

„Cei de la Apple te lasă să foloseşti iPhone-uri în filme, dar – iar acest lucru este crucial, dacă te uiţi la o peliculă poliţistă – personajele negative nu pot avea un iPhone”.

Este declaraţia lui Rian Johnson, regizorul şi scenaristul filmului nominalizat la Oscar „Knives Out”, dintr-un interviu pentru Vanity Fair.

Acesta a glumit spunând că informaţia ar putea distruge din misterul filmelor poliţiste, dezvăluind spectatorilor care sunt personajele negative: „Toţi regizorii care au în film un personaj negativ ce trebuie să rămână secret vor dori să mă ucidă acum”.

Johnson a explicat că acest fapt poate fi important dacă este vorba despre un film ca „Knives Out”, unde, la un moment dat, aproape toate personajele pot fi suspectate de crimă.

Apple exercită un control strict asupra modului în care apar produsele sale în filme

Informaţiile privind controlul strict pe care Apple îl exercită asupra produselor sale prezentate în filme şi seriale sunt mai vechi. Potrivit platformei MacRumors, reprezentanţii Apple ar fi spus că produsele ar trebui să fie folosite „din cea mai bună perspectivă, într-un mod sau context favorabil”.

Anul trecut, The New York Times a scris că Apple era preocupat de modul în care dispozitivele sale sunt prezentate în conţinuturile dedicate platformei de streaming proprii.

În 2002, platforma Wired informa că toate personajele pozitive din serialul poliţist „24 de ore” folosesc dispozitive Mac, iar cele negative, Windows.

Sursă foto: Vanity Fair