• Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit din cauza lui Putin.
  • Acest lucru se întâmplă în condițiile în care tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au continuat să escaladeze.
  • Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. 

Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit. Pieţele din Asia s-au prăbuşit marţi dimineaţă, în condiţiile în care tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au continuat să escaladeze, anunţă CNN. Petrolul Brent creşte cu 2,2%, iar referinţa americană cu 3,5%.

Indicele de referinţă japonez Nikkei 225 a scăzut cu 2%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. Indicele Shanghai Composite din China şi S&P/ASX 200 din Australia au scăzut cu peste 1%.

Prăbuşirea din Asia a fost precedată de o scădere similară pentru contractele futures ale acţiunilor americane mai devreme, luni seara, ora locală.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Contractele futures Dow au scăzut cu 443 de puncte, sau 1,3%. Contractele futures S&P 500 au scăzut cu aproximativ 2,2%, în timp ce contractele futures Nasdaq au scăzut cu 3,26%. Toate bursele au înregistrat scăderi în această perioadă.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor ruseşti în două regiuni separatiste pro-Moscova din estul Ucrainei, după ce a recunoscut luni independenţa acestora. Măsura de recunoaştere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente pare să fie primul pas al unei potenţiale operaţiuni militare mai ample care vizează Ucraina, au declarat pentru CNN aproape o duzină de oficiali americani şi occidentali.

Incertitudinea a fost reflectată şi de o creştere a preţului petrolului. Contractele futures pentru ţiţeiul american au urcat cu 3,5%, ajungând să se tranzacţioneze la 94,24 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent a crescut cu 2,2%, la 97,42 dolari pe baril.

Bursele au fost închise luni în Statele Unite din cauza sărbătorii Presidents Day. Vinerea trecută, Dow Jones a închis în scădere cu aproape 233 de puncte, sau 0,7%. S&P 500 şi Nasdaq Composite au încheiat ziua cu pierderi de 0,7% şi, respectiv, 1,2%. Toţi cei trei indici au încheiat săptămâna trecută pe roşu pentru a doua săptămână consecutivă.