• Românii au ales mai mult decât oricând protecţia financiară oferită de asigurările de viaţă.
  • Este cea mai mare creştere din ultimii ani pentru activitatea de asigurări de viaţă.
  • Conform celor mai recente date, pentru multe familii, accidentele, îmbolnăvirea unui membru al familiei, chiar şi un deces, ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai.

Anul trecut, românii au ales mai mult decât oricând protecţia financiară oferită de asigurările de viaţă. Astfel, volumul primelor brute subscrise pentru acest segment a înregistrat o creştere de optsprezece procente faţă de acum doi ani. Arată datele publicate de Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Este cea mai mare creştere din ultimii ani pentru activitatea de asigurări de viaţă, primele brute subscrise au atins valoarea de aproximativ trei miliarde de lei.

În ciuda acestor evoluţii, ponderea activităţii de asigurări de viaţă în totalul sectorului de asigurări din România se află în continuare la un nivel scăzut. Dacă ne comparăm cu celelalte state ale Uniunii Europene, precum Polonia (31%), Germania (48%), Franţa (55%) sau Italia (76%). Asta indică, pe de o parte, potenţialul de creştere al pieţei locale, dar și deficitul de protecţie a populaţiei din ţara noastră.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII
CE „MIAU” FĂCUT...
UNDE MERGI AZI?

,,Aceste poliţe oferă protecţia suplimentară de care avem nevoie

,,Dezvoltarea asigurărilor de viaţă contribuie la reducerea unor dezechilibre sociale şi la atingerea unui grad mai ridicat de bunăstare a populaţiei. Aceste poliţe oferă protecţia suplimentară de care avem nevoie”, a declarat Adrian Marin, preşedintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România.

Un studiu realizat pentru UNSAR arată că deficitul de protecţie al populaţiei generatoare de venituri din România, în caz de producere a riscurilor asigurate, se situează la o valoare de aproape șase sute miliarde de lei.

Conform celor mai recente date, pentru multe familii, accidentele, îmbolnăvirea unui membru al familiei, chiar şi un deces, ar duce la o scădere puternică a nivelului de trai. Astfel, asigurările de viaţă sunt o soluţie concretă şi uşor accesibilă pentru reducerea dezechilibrelor sociale.

În România, poliţele de asigurare de viaţă nu beneficiază de nicio facilitate fiscală. Majoritatea membrilor ai Organizației pentru Cooperarea și Dezvoltarea Economică a României, precum şi o bună parte dintre statele membre ale Uniunii Europene stimulează prin mijloace fiscale dezvoltarea pieţei asigurărilor de viaţă. Acest lucru se concretizează prin reduceri de impozite sau deducerea primelor de asigurare pentru cei care le preferă.