• Deficitul bugetar va depăși 100 de miliarde de lei anul acesta
  • Noul Guvern trebuie să gestioneze creșterea de cheltuieli din cauza crizei
  • Oamenii de afaceri cer predictibilitate

Misiunea noului premier va fi extrem de dificilă: preia frâiele unei echipe noi care trebuie să gestioneze finanțele țării, într-o economie aflată în criză. Valentina Saygo, expert contabil, a vorbit pentru Aleph News despre așteptările mediului de business, dar și despre realizările din acest an.

Valentina Saygo, managing partner, Ask for Accounting: „Aproape că nu putem vorbi de fiscalitate, ținând cont de dificultățile pe care le trăim în acest an greu cu multe măsuri electorale și prea puține concretizări pentru mediul de afaceri; cu decizii preferențiale sau întârziate, sincope și neclarități. Mai vorbim și de digitalizare forțată de conjunctură și făcută pe genunchi.”

Valentina a vorbit și despre așteptările mediului de business de la viitorul Guvern.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

Valentina Saygo, managing partner, Ask for Accounting: „În primul rând, ne dorim o comunicare clară, pentru că ne-am săturat de povești și declarații electorale. Și este cazul ca sectorul public, pentru prima dată, să fie solidar cu mediul de afaceri. Ne dorim măsuri active, clare și eficiente pentru mediul de afaceri. Ne dorim o strategie coerentă pe mai mulți ani și predictibilitate, digitalizare și debirocratizare.”