• Profitul net al companiei AstraZeneca se dublează în primul trimestru.
  • Compania a înregistrat 275 milioane de dolari din vânzările de vaccin anti-Covid.
  • Laboratorul a generat un profit net de 1,56 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului.

Grupul farmaceutic suedez-britanic AstraZeneca a anunțat vineri că și-a dublat profitul net pe parcursul unui an în primul trimestru, perioadă în care vânzările vaccinului său Covid-19 au ajuns la 275 milioane de dolari, potrivit Le Figaro.

Laboratorul, care dezvăluie pentru prima dată o cifră de afaceri a vaccinului său, a generat un profit net de 1,56 miliarde de dolari în primele trei luni ale anului, potrivit unui comunicat de presă. A beneficiat de un salt în vânzările sale în noile sale tratamente, în special în oncologie, una dintre specialitățile sale.

41 de rapoarte de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu AstraZeneca, în UK

Altfel, autoritatea de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie a anunțat joi încă 41 de rapoarte de cheaguri de sânge la persoane vaccinate cu AstraZeneca, apreciind că beneficiile continuă să depășească riscurile pentru majoritatea oamenilor, relatează Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

În Marea Britanie au fost administrate aproximativ 22 de milioane de prime doze de vaccin AstraZeneca. Au fost raportate patru cazuri de cheaguri după a doua doză, dar MHRA nu a spus rapeluri au fost efectuate.