- De la un an la altul, aurul a crescut cu 16,5%.
- Investitorii se așteaptă ca Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor și că băncile centrale, în frunte cu China, cumpără aur pentru a reduce dependența de dolarii americani.
- Aurul este considerat o poliță de asigure împotriva inflației, lingourile devenind mai atractive decât activele care aduc venituri, atunci când ratele dobânzilor sunt scăzute.
Prețul aurului a ajuns marți la 2.364 dolari pe 28g, după ce a atins maxime recorduri timp de șapte sezoane consecutive și s-a tranzacționat luni la 2.336 dolari pe 28g, scrie CNN. De la un an la altul, aurul a crescut cu 16,5%. Motivul? Investitorii se așteaptă ca Rezerva Federală să reducă ratele dobânzilor și că băncile centrale, în frunte cu China, cumpără aur pentru a reduce dependența de dolarii americani.
Creșterea prețurilor este determinată și faptul că metalul este considerat sigur în perioadele de turbulențe economice și internaționale, dar și de rolul său perceput ca investiție rezistentă, în special atunci când ratele dobânzilor scad.
Aurul este considerat o poliță de asigure împotriva inflației, lingourile devenind mai atractive decât activele care aduc venituri, atunci când ratele dobânzilor sunt scăzute.
Creșterea prețurilor are loc în contextul în care secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a efectuat o vizită în China pentru a discuta despre stabilitatea financiară în relațiile dintre SUA și China, inclusiv despre ceea ce Yellen a numit supraproducția de vehicule electrice chinezești. Prețul mai mare al petrolului este, de asemenea, un factor care poate să alimenteze îngrijorările legate de inflație, stimulând prețul aurului.
Citește și