• Evenimentele negative care se desfășoară în acest moment în Statele Unite ale Americii vor avea repercursiuni și asupra României
  • Un profesor de economie avertizează că România va fi afectată de criza din SUA
  • Antreprenorii trebuie să se pregătească, iar rezervele vor fi esențiale

Protestele violente din aceste zile, dar şi criza economică din SUA au început să se resimtă în România. Pe plan internaţional condiţiile de finanţare au început să se deterioreze, spun specialiştii, iar impactul în plan economic va fi substanţial şi negativ. Dacă eşti antreprenor, trebuie să fii atent la tot ce se întâmplă în jur, să îţi identifici punctele slabe şi să cauţi soluţii pentru a-ţi proteja afacerea.

Fiecare întreprinzător se recomandă să-şi facă o diagnosticare a activităţii, identificându-şi cele mai importante 2-3 puncte forte pe care le au, pe care să încerce să le amplifice. Întotdeauna când eşti într-o criză trebuie să-ţi cauţi să-ţi faci rezerve, rezerve de lichidităţi, să ţii cheltuielile la un nivel cât mai redus. Să amplifici sfera relaţiilor atât cu furnizorii, cât şi cu clienţii”, spune Ovidiu Nicolescu, profesor de economie și președintele CNIMMPR.

SUA se confruntă în aceste zile cu proteste masive de stradă, însoțite de violențe și jafuri în timpul nopții. Manifestațiile au pornit după ce, în urmă cu o săptămână, un afro-american pe nume George Floyd a fost ucis de un polițist prin asfixiere, în timpul unei arestări ce a avut loc în orașul Minneapolis.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI