• Consilierul general al companiei Tesla, avocatul Alan Prescott, a demisionat pentru a se alătura startup-ului Luminar Technologies
  • Alan Prescott a deținut funcția în cadrul Tesla din 2019
  • I s-a alăturat și Trey Campbell, fost vicepreședinte al Intel, pentru a se ocupa de relațiile cu investitorii

Consilierul general al Tesla, Alan Prescott, a renunțat la compania producătoare de mașini electrice a lui Elon Musk pentru a se alătura startup-ului Luminar Technologies, lider la nivel global în dezvoltarea de senzori pentru mașinile cu conducere automată, a anunțat miercuri Luminar Technologies, scrie Insider.com.

Alan Prescott, care a fost consilier general al Tesla din 2019, și-a actualizat profilul de Linkedin, adăugând o nouă funcție, cea de consilier juridic șef în cadrul Luminar Technologies.

Înainte de Tesla, a stat 10 ani la Ford, apoi a fost avocat pentru Uber

Startup-ul Luminar a listat acțiuni la bursa Nasdaq în decembrie 2020, făcându-l pe CEO-ul său, în vârstă de 26 de ani, Austin Russell, miliardar peste noapte.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”
LE FACEM FAȚĂ?
CARE-I SOARTA PENTRU TESLA?

Senzorii, produși de Luminar Technologies pentru a dezvolta mașini cu conducere automată, au fost folosiți de companii precum Volvo și Toyota.

Tehnologia startup-ului se bazează pe senzorii LiDAR (Light Detection and Ranging), permițând mașinilor să determine cel mai bun traseu și să evite obstacolele.

Pe lângă Alan Prescott, s-a alăturat și Trey Campbell, fost vicepreședinte al Intel, pentru a se ocupa de relațiile cu investitorii.