• Decizia de astăzi a fost un act de echilibru între a tempera inflația și a nu încetini prea mult activitatea economică.
  • În noiembrie, BoE a majorat ratele cu 0,75%, cea mai mare creștere din ultimele trei decenii.
  • Sindicatele au cerut creșteri salariale în conformitate cu inflația, dar, în medie, guvernul a oferit lucrătorilor din sectorul public creșteri salariale de cinci procente.

Banca Angliei a majorat ratele dobânzilor din Marea Britanie cu 0,5%, până la 3,5%, în lupta sa continuă împotriva inflației. Este a noua creștere consecutivă a ratelor dobânzilor din decembrie 2021. În noiembrie, ratele dobânzilor se aflau deja la cel mai ridicat nivel din ultimii 14 ani.

Inflația din Marea Britanie a fost de 10,7% în noiembrie, în scădere de la un maxim al ultimilor 41 de ani de 11,1% în octombrie. Banca Angliei are o țintă de inflație de 2%. Economiștii se așteptau în mare măsură la creșterea de 0,5% de astăzi. În noiembrie, BoE a majorat ratele cu 0,75%, cea mai mare creștere din ultimele trei decenii.

Decizia de astăzi a fost un act de echilibru între a tempera inflația și a nu încetini prea mult activitatea economică, ceea ce ar agrava și mai mult recesiunea așteptată pe scară largă.

Recomandări

RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI

În fața grevelor lucrătorilor feroviari, a asistentelor medicale, a lucrătorilor poștali și a altora, guvernul a acordat prioritate reducerii inflației. Sindicatele au cerut creșteri salariale în conformitate cu inflația, dar, în medie, guvernul a oferit lucrătorilor din sectorul public creșteri salariale de cinci procente.

Reducerea inflației, astfel încât salariile oamenilor să meargă mai departe, este prioritatea mea principală, motiv pentru care menținem facturile la energie în această iarnă prin sistemul nostru de garantare a prețurilor la energie și punem în aplicare un plan pentru a contribui la reducerea la jumătate a inflației anul viitor”, a declarat miercuri cancelarul britanic Jeremy Hunt.