• Banca Mondială şi-a revizuit în jos estimările privind economia românească în 2021
  • Economia românească ar urma să înregistreze în acest an un avans de 3,5%
  • În 2020, economia noastră s-a contractat cu 5%, potrivit Băncii Mondial

Banca Mondială spune că vei trăi mai bine abia în 2022, când economia va creștere până la 4,1%. Asta pentru că Banca Mondială și-a revizuit estimările în ceea ce privește redresarea economiei noastre pentru anul acesta.

Ce se va întâmpla cu economia noastră anul acesta

Banca Mondială nu mai este la fel de încrezătoare în revenirea economiei românești anul acesta. Asta pentru că, în octombrie anul trecut, Banca Mondială spunea că economia va înregistra o relansare de 4,9% în 2021.
Acum însă, instituția estimează o revenire de 3,5% pentru 2021. Totuși, raportul arata că în octombrie că economia se va contracta cu 5,7% în 2020. Iar acum, estimările indică o scădere a economie românești de 5% pentrul anul trecut.

Când își vor reveni celelalte state


În Europa și Asia Centrală, Banca Mondială se aşteaptă ca economia să înregistreze un avans moderat de 3,3% în 2021. Și subliniază că acest scenariu este condiţionat de distribuţia unui vaccin eficient la începutul lui 2021 în economiile avansate.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

O creştere a cazurilor de infecţie cu COVID-19 şi întârzierile în distribuirea vaccinurilor ar putea limita revenirea din acest an la doar 1,6%. În schimb, un scenariu optimist în care pandemia este controlată cu succes şi vaccinarea se face cu rapiditate, creşterea economiei mondiale ar putea accelera până la 5%.