• Băncile din România au decis să nu majoreze comisioanele aferente operațiunilor cu bani cash.
  • Premierul Ciolacu, a anunțat și el că în România nu vor crește comisioanele bancare.
  • Guvernul va păstra plafoanele vechi ale plăților în numerar, cu niște restricții nou introduse, dar în linii mari se păstrează vechile plafoane.

Băncile din România au decis să nu majoreze comisioanele aferente operațiunilor cu bani cash. Asociația Română a Băncilor a informat Guvernul că băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar în contextul intrării în vigoare a legii care aduce modificări asupra plafoanelor de plăți și încasări cu numerar. Premierul Ciolacu, a anunțat și el că în România nu vor crește comisioanele bancare.

„Mă bucur că argumentele aduse au fost pe deplin înțelese și le mulțumesc pentru deschiderea la dialog. Dialogul este calea prin care putem găsi cele mai bune soluții atât pentru oameni, cât și pentru economie”, spune Marcel Ciolacu.

„E clar că a ajuns la o înțelegere cu reprezentanții sistemului bancar. Nu este clar însă care este acea înțelegere. Termenii par a fi la o primă vedere faptul că comisioanele nu vor fi crescute pentru tranzacțiile cash. Și Guvernul, pe de altă parte, va păstra plafoanele vechi ale plăților în numerar, totuși, cu niște restricții nou introduse, dar în linii mari se păstrează vechile plafoane”, spune Răzvan Botea, editor la Ziarul Financiar.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Răzvan Botea: „Acum, băncile nu au zis nimic legat de creșterea altor comisioane în afară de comisioanele pentru numerar, adică creșterea prețurilor, ceea ce este de așteptat din punctul meu de vedere, având în vedere că și pentru ei costurile au crescut și mai ales că s-a introdus acea taxă de 2% pe veniturile băncilor prin noul pachet fiscal și cumva trebuie să își scoată pierderea.”

Citește și